Popboks - TARWATER - The Needle Was Travelling [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Albumi · 30.11.-0001. 00:00

TARWATER

The Needle Was Travelling

(Morr)

Vukša Veličković

Ocena:
5

5/10


Sedmi album berlinskog dvojca (Bernd Jestram/Ronald Lippok) još jedna je kolekcija elektronskog lo-fi popa, manje više na istom nivou kao i njihova prethodna izdanja, bez nekog vidljivog pomaka. Notwist to rade mnogo bolje, baš kao i Lippokov post-rock outfit To Rococo Rot.
Jestram (gitara, bas) je ubedljiv kada dopušta svojim punk korenima da isplivaju na površinu, ali na ovom albumu to ostaje samo na nivou insinuacija. Lippokov sveprisutni vokal povremeno je prijatan za uho, ali uglavnom dozlaboga dosadan i malčice iritantan. Tarwater su uvek koketirali sa post-rockom i sa nekom mekšom varijantom prog zvuka, barem kada je reč o nežnim elektronskim aranžmanima, ali ovoga puta, ta veza je prilično slaba. Nemaštovito programirani ritmovi čine da pesme zvuče nedovršeno, poput nekakvih demo-verzija.
Ako se za prethodne Tarwater albume može reći da su “večernji”, onda je ovo njihova “jutarnja” ploča. Nostalgična atmosfera pomešana sa optimizmom, na momente preti da sklizne u banalnost, jer ljupkost i šarm prosto više nisu dovoljni. Čast izuzecima, poput elegantne Unseen In The Disco i angažovane Babylonian Tower.
U kontekstu zvuka evropske melanholije, radije poslušajte novi album sastava Hood, iskrenijih emocija i suptilnije produkcije.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.