Popboks - ERASURE - Nightbird [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Albumi · 30.11.-0001. 00:00

ERASURE

Nightbird

(Mute)

Goran Tarlać

Ocena:
5

5/10


Iako formalno rođeni u kratkom novoromantičarskom trendu, tj. njegovom sinti-pop ogranku početkom osamdesetih, Erasure su, zajedno sa Depeche Mode, opstali kao jedna od najintrigantnijih britanskih negitarskih pop grupa.
Pominjanje ova dva imena nije slučajno. Prvo: Vince Clark, osnivač dua Erasure, bio je član prve postave Depeche Mode i napisao skoro sve pesme na njihovom prvom albumu Speak and Spell (1981). I drugo: karijere ova dva sastava poslednjih godina međusobno neodoljivo liče. Što znači da, mnogo više od činjenice da izdaju nove albume, raduje saznanje da ova dva benda još postoje. Pa možemo da se nadamo barem ekscesnim ponavljanjima nekih sjajnih trenutaka (Stop, Always, A Little Respect...) iz ne baš tako davne prošlosti.
I mada Nightbird ponekad ostavlja utisak histerične zbrke, pojedini delovi (Breathe, Sweet Surrender) donekle opravdavaju reputaciju Clarka i Bella kao dovitljivih britanskih žonglera. Lekcija iz retro-futurističkog elektro-popa koju su održali u uvodnoj No Doubt, verovatno će da uđe u najinteresantnije trenutke ovogodišnje produkcije. Ali, to je ipak samo jedna pesma.
Među 11 pesama nove ploče Erasure, uprkos finoj jednostavnosti i melodičnosti, očaravajućem glasu Andy Bella i visokim pozicijama singla Here I Go Impossible Again na top listama, većina ih neće uspeti da privuče nove slušaoce.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.