Popboks - Sjajne slike Žolta Kovača [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Najave · 28.05.2013. 10:42 · 4

Sjajne slike Žolta Kovača

Samostalna izložba Žolta Kovača, basiste grupe Jarboli, biće postavljena u likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda od 30. maja do16. juna.

Naziv izložbe je Sjajne slike, a pored same postavke biće održan i prateći program:

sreda, 5. jun
18.00 – vođenje kroz izložbu
Ana Bogdanović, ist.umetnosti i Žolt Kovač
 
subota, 8. jun
13.00 – 16.00 KCB radionica: Sjajne slike
Radionica za srednjoškolce o savremenoj vizuelnoj umetnosti
Autorka edukativnog programa: Ana Nedeljković, učestvuje Žolt K.
 
sreda, 12. jun
18.00 – Predavanje: Socijalni kapital: teorija i praksa
Predavač: Maja Kovač
 
subota, 15. jun
16.30 – 18.00 –  KCB klub
Radionica za decu i roditelje
Autorka programa: Ana Nedeljković, učestvuje Žolt K.
 
Prijavljivanje za radionice: ana.nedeljkovic@kcb.org.rs. Potrebni podaci: ime, prezime, mail, broj mobilnog. Programi su besplatni i sav potreban materijal je obezbeđen.

"Imajući u vidu tradicionalno istaknut i popularni status slikarstva u lokalnoj sredini (u odnosu na druge umetničke discipline i prakse), a u dugogodišnjoj nameri da postupcima demistifikacije i pozitivne banalizacije savremenoj slici stvori život u sferi svakodnevnice, Žolt Kovač u najdirektnije angažovanom poduhvatu do sada sliku “prlja” tekstom ne bi li joj dao moć da “glasnije” odzvanja u prostoru posmatrača. Poruke koje slike prenose – reči koje sjajno emituju sa svojih površina, pojmovi su koje umetnik prepoznaje kao označitelje krize kolektivnog mentaliteta i problema funkcionisanja državnog sistema (na slikama velikih dimenzija) ili izrazi koje nedostaju, odnosno nestaju u svakodnevnoj komunikaciji (slike malih dimenzija)", navodi se između ostalog u najavnom tekstu.



Komentari

  • Gravatar for poprokeri
    poprokeri (gost) | 30.05.2013. 00.03.00
    komentarisali bi al ne znamo sta da napisemo
    • Gravatar for Jaa
      Jaa (gost) | 30.05.2013. 09.48.48
      Da pomognem... Samo u jedva postojecim finesama ima neceg samosvojnog u slikama ZK, ostalo je ocajnicko nastojanje da se u umetnickoj palanci bude smislen u samozadatim okvirima. A ti okviri su pop art, delimicno street art, specificna postmodernisticka drustvena angazovanost i estetizovano samodefinisanje sebe kao umetnika po opredeljenju. (A ne po moranju, kao sto je to slucaj kod onih zaista velikih umetnika, sto je pak sira tema...) Pozz, svima.
  • Gravatar for basketas
    basketas (gost) | 30.05.2013. 12.28.29
    kolko je ufur?
  • Gravatar for @
    @ (gost) | 16.06.2013. 17.09.56
    pita se, pita gary hume zasto stuca kad nije jeo pickled eggs?
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.