Popboks - ATHLETE - The Tourist [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Albumi · 30.11.-0001. 00:00

ATHLETE

The Tourist

(Parlophone)

Sonja Rajin

Ocena:
4

4/10


Mladom britanskom sastavu Athlete (tj. ljudima koji stoje iza njega) svakako se ne može zameriti lukav tajming. Tople klavirske dirke, mestimične apokaliptične orkestracije i bljuzgave ljubavne balade po pravilu, i statistici, najbolje pašu uz vreme koje se opisuje istim epitetima. Vrlo dobro znamo šta se prošle godine desilo sa Keane ili Snow Patrol, dok su Chris Martin i ženica mu Gwyneth menjali pelene i preživljavali urnebesne letove preko Sahare, a Doves orgijali u studiju u nedođiji.
Zato ne treba da vas čudi što je pilot singl Wires, koji najavljuje drugi album Athlete, ušao prošle nedelje u Top 5 na Ostrvu. Verovatno ljudi ispod slojeva ćebadi nisu ni čuli svoj stereo.
U svetu u kome je „visoka produkcija“ zamena za kreativnost, „skupi aranžmani“ za emocije, a „prosečnost i pripadanje“, kao u jednoj od epizoda Simpsonovih, ovekovečeni kao vrhunska vrednost – Athlete će se sasvim solidno snaći. Ako odbacimo svu grandioznu šminku, a izuzmemo par svetlih momenata, naći ćemo, nažalost, gomilu ispraznih pouka, nežan, ali ne baš prepoznatljiv vokal i prenemaganje u maratonu pesama koje je teško razlikovati. Sve zvuči fino, uglađeno, setno, politički korektno, ali ispod sve te ambicije i potencijala – nekako sterilno.
Koliko god se trudili, ruka preko lica neće biti tu zbog suza, već zbog zevanja.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.