Popboks - SUPERSTUDIO - Između A i B [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Albumi · 02.03.2005. 00:00

SUPERSTUDIO

Između A i B

SuperStudio je vojvođanska trojka koja vraća format EP-ja u srpsku pop mašinu. U eri kada su se svi formati osim LP-ja totalno ugasili, uz nekoliko izuzetaka koji potvrđuju pravilo (Sunshine, Popcycle, Van Gogh), srpski pop ulazi u grubu diktaturu dugosvirajućih ostvarenja koja, pri tom, mnogi bendovi ni ne mogu da ostvare usled kreativne nemoći i neiskustva

Veljko Tomašević

Ocena:
8

8/10

SuperStudio je vojvođanska trojka koja vraća format EP-ja u srpsku pop mašinu. U eri kada su se svi formati osim LP-ja totalno ugasili, uz nekoliko izuzetaka koji potvrđuju pravilo (Sunshine, Popcycle, Van Gogh), srpski pop ulazi u grubu diktaturu dugosvirajućih ostvarenja koja, pri tom, mnogi bendovi ni ne mogu da ostvare usled kreativne nemoći i neiskustva.
SuperStudio srećom ne upada u ovu klopku i ne ulazi u agoniju ostvarivanja dugosvirajućeg albuma. EP je, u krajnjoj liniji, format uzora SuperStudia, grupa poput Ride, Lush, My Bloody Valentine, Slowdive ili Pale Saints.
Između A i B je kolekcija pet pesama u kojima glavni pesmopisci grupe Andrej Dolinka (ex-Vini Pu, mlađi brat Petra iz Eve Braun) i Boris Smoje (ex-Mizu) ispaljuju svoje songwriterske fetiše.
MP3:
Dolinkine pesme su besprekorna, neodoljiva, emotivna pop udica ovog EPa, verovatno dva najbolja komada ispevana u srpskom popu ove godine. Smojeove pesme su intiman post-rock, tiha rekonstrukcija popa, promena ritma u odnosu na Dolinkine sofisticirane popističke otkucaje srca.
Između A i B je zbirka pet izvanrednih pesama, od kojih su neke najbolje koje sam čuo na srpskom. EP je jedini pravedan format za njih, i jedini oblik koji će pružiti dovoljnu slobodu ovim autorima.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.