Popboks - M. WARD - Post-War [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Albumi · 16.01.2007. 00:00

M. WARD

Post-War

Još jedan momak iz niza singer-songwritera: Matthew Ward je iz Oregona, a Post-War njegov peti album. Nenametljiv i suptilan, bez ikakvih pomodnih predznaka, ekscesa i medijske pompe, čeka da bude otkriven. A komotno bi mogao da bude popularan kao Ryan Adams ili Conor Oberst

Jelena Maksimović

Ocena:
6
6/10



M. Ward poseduje ležeran i specifično dubok glas koji kao da dopire s neke predratne blues ploče nađene u okolini delte Misisipija, a uz pratnju gitare doprinosi da pesme s ovog albuma zvuče kao da ih je nemoguće staviti u nekakav vremenski okvir.
Znalački, njegov album obuhvata gotovo čitavu istoriju američke muzike od bluesy Requiem i Chinese Translation, chamber popa na Today’s Undertaking, tipičnog muškog zašto-radim-ono-što-radim lamenta o ljubavi (Poison Cup), surf klasika Neptune’s Net do savremenog alt. country zvuka To Go Home. Nostalgični vrhunac se dostiže u Rollercoaster uz raštimovani klavir i glas sa stare magnetofonske trake.
Naslovna Post-War je lebdeća i nedefinisana kontemplacija o onome što dolazi posle… rata, raskida, oda nostalgiji koja izaziva osećaj olakšanja i pomirenosti sa samim sobom posle velikog uzbuđenja, pa će vam se savršeno uklopiti u sadašnji trenutak i raspoloženje.
M. WARD
Kao adute na svojoj strani M.Ward ima interesantan glas i talenat za pisanje pesama, izvanredno baratanje americana nasleđem, pa poseže u prošlost i uzima ono što mu danas treba, ali krajnji rezultat je isključivo sveden na izazivanje osećaja ugodnosti kod slušaoca. Bez velikih pretenzija, hrabrog iskakanja s koloseka i gromoglasnog stava, M.Ward se gubi u gomili sličnih izvođača, pa ispada da su glavne prednosti ovog albuma istovremeno i njegove najveće mane. Srećom, godina 2006. se ne može pohvaliti nekakvim revolucionarnim dostignućima u muzici, tako da je M. Wardu posvećena dužna pažnja.
Zato zapamtite ovo ime; sudeći prema nekoliko solidno ocenjenih izdanja, od M. Warda možemo očekivati siguran kvalitet i u budućnosti. Na prvo slušanje Post-War je gotovo nečujan i ne obećava previše, ali ako mu date šansu da vas zavede, sledi duga i intenzivna afera.
Audio:
Video:


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.