Popboks - CARIBOU - The Milk of Human Kindness [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Albumi · 25.03.2005. 00:00

CARIBOU

The Milk of Human Kindness

Ako vam je najbolji drug neki diskmen, MP3 plejer ili vokmen, onda ste pozvani na čas kod ovog zanimljivog Kanađanina iz provincije Ontario. Šaputavi vokal, ubitačni ritmovi, čudni tekstovi i pevanje. Sve u svemu, veoma skladno

Gaša Petrović

Ocena:
7
7/10

Dan Snaith, koga smo nekada znali pod imenom Manitoba (čiji je debi Start Breaking My Heart proglašen za jedno od najzanimljivijih izdanja 2001. godine), je srećom sve udaljeniji od elektronike i to je ono što je najbolje.
Moravši konačno da promeni pseudonim zbog Handsome Dicka Manitobea (koga smo nedavno sa MC 5 mogli da vidimo u Domu omladine) i postane Caribou (rangifer tarandus - severnoamerički srodnik nama poznatijih irvasa), izgleda da se ovaj 24-orogodišnji klasično obrazovani muzičar i vrsni matematičar (trenutno u Londonu završava svoju doktorsku disertaciju iz polja apstraktnih brojeva), time udaljio i od onoga što mnogi nazivaju IDM (šta god to značilo), te postao mnogo bliži post-rocku (šta god tek to značilo) ili čak i popu (to već znam šta znači).
Ako vam je najbolji drug neki diskmen, MP3 plejer ili vokmen, onda ste pozvani na čas kod ovog zanimljivog Kanađanina iz provincije Ontario. Na lekcijama koje slede možete, između ostalog, saznati i zašto se krstio imenom Caribou (Talking caribou were central to our hallucinations...), šta je Barnowl, kako zvuči moja omiljena tema Brahminy Kite i šta smera Yeti ako uopšte i postoji.
Ovo je odličan album: šaputavi vokal, ubitačni ritmovi, čudni tekstovi i pevanje. Sve u svemu, veoma skladno. Jedini slabiji momenti su Lord Leopard i Pelican Narrows, koji podsećaju na klasike DJ Shadowa. Ostaje nam još samo da čekamo Corneliusov odgovor (ili penziju) i ponovno gostovanje u Beogradu (sa bendom, nadamo se!).
Kada vas sledeći put budu pitali, dobro razmislite ko je pravi Manitoba.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.