Popboks - Marčelo [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Ukus poznatih · 12.01.2008. 22:04 · 10

Marčelo

De facto najpopularniji srpski reper - koji ovih dana privodi kraju snimanje naslednika albuma Puzzle Shock!  - otkriva recept za Dragoljubovu čorbu, unikatnu studentsku tvorevinu, te govori o novinarima i TV pretplati

Popboks

U kojim prilikama psuješ?

U raznim, ali vidi pod tri za jednu konkretnu.

Koliko spavaš, kad ustaješ?

Uh, što više mogu, mada najčešće – ne mogu. Ustajem kad moram, spavam kad mogu.

Šta gledaš na televiziji?

Ništa. Ne držim TV u stanu već pet godina. Ali sam morao da platim pretplatu, uzeli da mi prete „obustavom isporuke električne energije“. To je bila jedna divna prilika da psujem do besvesti, a priuštiće mi je još vazda puta.

Omiljeni domaći film?

Kovačević, klasika. Poneki Dragojević. Mada, merak mi da pomenem i Radoša Bajića. Nije to humor baš za svakoga, ali meni se čini da on jedini zna da dočara naše selo u nestajanju. Elem, mislim da će Čarlston za Ognjenku ozbiljno da pomeri granice naše kinematografije.

Kada bi mogao da se vratiš u neki period svog života, koji bi to bio?

Prošla godina. Ali, kako vraćanja nema, gledam da ovu napravim istom.

Koju odluku bi promenio u svom životu?

Ništa veliko, verovatno nešto bezvezno. Evo, recimo, jednom sam bio odlučio da dam intervju za Gloriju. Posle mi jedna novinarka Kurira reče da je to stvar prilično ista kao u onoj izreci „od vas poštenih žena mi kurve ne mož' dođemo na red“ - od ovih što nisu žuta štampa, žuta štampa ne stiže da bude dovoljno treš. Ja i moja glupa ljubaznost koja me ponekad blokira i šteti da teram u materinu one kojima je tamo i mesto, u smislu: bolje da nisu ni izlazili odande. Neviđeno šta su mi sve smestili u tom intervjuu. Ali, neka, pre ili posle postaću serijski ubica, pitanje nerava. Ta novinarka Glorije biće ubijena veoma bizarno i po tome ćete znati da sam ja. :)

Šta bi prvo promenio u svojoj okolini?

Mentalitet, jašta.

Da li si više za izlaske ili kućna okupljanja?

Kućna, kućna. Vikendom smo na koncertima, a i ne volim žurke. Čuo sam da tamo jedu tablete (bez recepta) i butaju jezik u grla ko kome stigne. Nisam tako moderan. Ma zezam se, naprosto volim bleju gajbi: jeftinija pića, sami biramo muziku i zvanice. I da - ako se to pretežno dešava kod tebe, ne moraš da bauljaš do kuće kad se odvališ, nego samo pozdraviš prisutne i kažeš: „Samo vi terajte!“ - pa zakuntaš. Dobro, moraš da sređuješ sutra, ali svaka podvala ima svoju cenu.

Šta ili koga slušaš?

Mahom progresiv-rok. Mada, ovih dana sam totalno na Faith No Moreu, izvuklo se iz naftalina. Genijalno. I da - čeka se novi Mars Volta, iscurele tri pesme i carske su.

Omiljeni pisac?

Domaći realisti su mi trenutna fascinacija: Nušić deluje kao da je pisao juče, a ne onomad - cela slika društva je tu, nepromenjena - a Lazarević je šef svoje vrste. Sad mi se čini da je Prvi put s ocem na jutrenje jedna od najlepših naših priča ikad, mada su i ostale prilično snažne. Glišićeva Posle devedeset godina bi malo razočarala fanove Leptirice pošto ima hepiend. Od stranih, nedavno me oduševio Irvin Yalom i njegovo Lečenje Šopenhauerom - a kad se pominje Schopenhauer, odmah mi pada na pamet Vladimir Protić, domaći genije iz senke – on i njegov drugar nedavno su objavili knjigu Teleks koje jedva čekam da se dočepam!

Volelo bi da te ovih dana iznenada poseti...?

...neko ko daje pare tek tako. Ima višak pa ga muči ili šta već. Skoro sam metnuo svoje ime na sanduče, najzad, pa će lakše da me nađe, olakšao sam mu koliko sam mogao.

Dovrši rečenicu: Marčelo je...

...prehlađen, a treba da snima. Njah.

Šta te je obradovalo u poslednje vreme?

Juče me obradovao neki tip Thicke i njegova stvar When I Get you Alone, slučajno naleteh. To je od pre pet godina ili malo više, belja skida Stevie Wondera ali ga bar skida domaćinski. A i naslov je carski - Kad te do'vatim samu, milina! Ovo sledeće će da zvuči banalno, aaaaaaaaali: doneo mi moj komša Bata neki domaći pornić da teramo sprdnju i tu sam video koliko malog đoku čovek može da ima. Sad se osećam moćno, znaš kako :). Znaš, kad ti je veliki ne obraćaš pažnju, a kad tamo... ah, uvek propuštamo da budemo srećni onim što imamo.

Omiljeno jelo domaće i inostrane kuhinje; može neki recept?

Dragoljubova čorba - to smo izmislili Dr Dra i ja dok smo bili cimeri: uzmeš supu iz kesice pa rokneš smrznuto povrće u nju i tako improvizuješ čorbu. Time sam nekoliko puta fascinirao neke kulinarski još sakatije ljude, bilo dobro.

Šta bi voleo da se dogodi 2008?

Sve najbolje, hahahah. Šta drugo?



Komentari

  • Gravatar for maki
    maki (gost) | 12.01.2008. 23.38.05
    Kazu da je Savo Milosevic bio i ostao nas najbolji fudbaler...
  • Gravatar for Kris
    Kris (gost) | 13.01.2008. 14.48.12
    Savo? Pa da, to je zato sto je davao golove dupetom.... a niko nije obracao paznju na tadasnje klince... koji su mu dodavali loptu.... sprdnja
  • Gravatar for Darko Kovacevic
    Darko Kovacevic (gost) | 14.01.2008. 02.13.36
    Uvek je imao bolje menadzere...
  • Gravatar for aki
    aki (gost) | 14.01.2008. 04.39.19
    Ma kakav Savo, Mijat je zakon
  • Gravatar for vokri
    vokri (gost) | 14.01.2008. 14.57.25
    Upravo to.To je ta fela...
  • Gravatar for pavle
    pavle (gost) | 15.01.2008. 15.41.03
    Ma,da je Marcelo u to vreme bio fudbaler ne bi Darko Kovacevic igrao ni ono malo vremena sto su mu davali...
  • Gravatar for Gazela-Medina
    Gazela-Medina (gost) | 09.02.2008. 12.55.31
    uh uh, ljubim te pametnog.
  • Gravatar for F-E-G-I
    F-E-G-I (gost) | 05.07.2008. 14.57.48
    kako mogu doci do knjige "zajedno sami", al da je ne kupujem nego da je "dobijem".hahaha odg
  • Gravatar for pletto
    pletto (gost) | 23.08.2008. 12.09.12
    ma marchelo je kralj liricki beton majkemi nabolji na balkanu dosta se nauci iz njegovih textova negova bi djela trebala djeca da uce u skolama:D stvarno je mocan
  • Gravatar for np_marchello
    np_marchello (gost) | 14.12.2008. 20.49.08
    sa drugo ka kazem osim da je Marchello car srpskog repa,a so se tice teksta ne mogu da verujem da jos uvek gledas pornice sa 'malim djokama'....zZZzzop za Marchela iz Novog Pazara!!!!
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.