Popboks - THE MAGIC NUMBERS - The Magic Numbers [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Albumi · 24.10.2005. 00:00

THE MAGIC NUMBERS

The Magic Numbers

Slušajte ovu grupu na FM talasima, ne bacajte pare na disk, a pop oslonjen na 60-e potražite na nekim drugim mestima

Dragan Bošković

Ocena:
5
5/10

Šta znamo o Magičnim Brojevima? Da grupu čine dva para u kombinaciji brat-sestra. Grupu je osnovao Romeo Stodart sa sestrom mu Michelle, kojima su se priključili Sean Gannon i sestra mu Angela.
Valjda ih zbog toga, kao i zbog muzike, porede sa Mamas&Papas. Po štampi se provlači fakat da im je muzika inspirisana 60-im, kao i grupama kao što su Hal ili Thrills. Dosta teorije, da vidimo šta će praksa da kaže.
Uvodna pesma Mornings Eleven kao da potvrđuje prethodno rečeno: lepa osunčana melodija, skladni muško-ženski preplićući vokali, zvuk bendža koji se povremeno provlači kroz pesmu. Ali, već imam jedan problem koji me sprečava da zaista uživam u muzici: pesma je jednostavno preduga, dok Romeov glas ne obećava uzbudljivost dovoljnu da se u dahu presluša album.
Forever Lost ide sledeći isti obrazac, samo je malo rokerskija, tvrđa, ali Romeo me, priznajem, nervira. Zašto nije pustio Michelle i Angelu da pevaju? Ova vrsta muzike plače za nežnim vokalima, ali ženskim.
Ni primetio nisam da je počela treća pesma The Mule. Imate utisak da se ništa ne dešava, ne pomera, te od nestrpljenja preskačem drugu polovinu pesme.
Long Legs volim da vidim uvek i na svakom mestu, ali i dalje ništa sa našim junacima. Mlako, sterilisano, sve što muzici ne treba.
Utom počinje već poznati singl Love Me Like You, koga sam već toliko puta čuo i posle koga definivno postajem ubeđen da je ovaj album za Magic Numbers preveliki zalogaj. Uprkos, da budem ciničan, gabaritima Romea&Michelle. Singl-dva, to je u redu, ali 13 pesama, 68 minuta muzike, ehej, malo li je?
Audio:
  • Hymn For Her
    Real Player
    Hi - Lo
    Media Player
    Hi - Lo

  • Anima Sola
    Real Player
    Hi - Lo
    Media Player
    Hi - Lo
Gasim player i odlučujem da se MN vratim poslepodne istog dana. Naravno, zaboravio sam da ga preslušam, što je bilo očekivano. Setio sam ga se posle nekoliko dana i počeo sam sve od početka. Ali ne pomaže. Zaspaćete na pola diska, što i nije loše ako patite od nesanice.
Stoički sam podneo preslušavanje albuma u dahu, štipajući se za obraze da mi glava ne klone (ah, taj surovi profesionalac u meni). Čekao sam da se nešto desi, bilo šta, možda da moj Grundig počne da se dimi, pa da kažem uredniku da sam, eto, hteo da preslušam disk do kraja, ali viša sila me je onemogućila.
Slušajte ovu grupu na FM talasima, ne bacajte pare na disk, a pop oslonjen na 60-e potražite na nekim drugim mestima. Da li će Romeo svojom muzikom osvojiti neku devojku? E, to bih voleo da znam!


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.