Popboks - THE PADDINGTONS - First Comes First [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Albumi · 17.02.2006. 00:00

THE PADDINGTONS

First Comes First

The Paddingtons su prvi put predstavljeni na prošlogodišnjoj kompilaciji The Cassette Played Poptones sa pesmom Some Old Girl. Već tad je primećen potencijal grupe, osećaj za melodiju, nepogrešiv prizvuk koji je odavao englesko poreklo. Šansa je iskorišćena

Dragan Bošković

Ocena:
5
5/10




Punk is not dead! Ko ga je jednom imao u srcu, imaće ga zauvek, nosio on odelo sa kravatom stešnjen u kancelariji ili radeći na nekoj montažnoj liniji. Iskonska buka, organski bes, iskrene emocije koje su zvučale iskreno čak i kad bi bile banalne. Ne cvikaj, generacijo...
THE PADDINGTONS
Danas je punk kao punk. Pravi heroji su se odavno povukli ili su 6 feet under. No, ponekad se pojavi neko novi.
The Paddingtons su prvi put predstavljeni na prošlogodišnjoj kompilaciji The Cassette Played Poptones sa pesmom Some Old Girl. Već tad je primećen potencijal grupe, osećaj za melodiju, nepogrešiv prizvuk koji je odavao englesko poreklo. Šansa je iskorišćena i pred nama je njihov prvenac.
Na omotu se, za početak, može zapaziti da su momci lepo obučeni - dani kožnjaka, fajerki i metalnih rekvizita su prošli: uostalom danas više pirsinga na sebi imaju voditeljke MTV-a nego 99% nekadašnjih punkera. Što bi rekli, ”trulo je” takmičiti se sa japijima kad oni nešto uzmu kao reper stila i ponašanja. Ali, vratimo se muzici.
The Paddingtons su, da raščistimo, krajnje solidni, dobro sviraju, pesme su im kratke i brze, kako pravila službe nalažu. Tom Atkin nije sigurno najbolji pevač ni u svom rodnom selu, ali - funkcioniše (ovaj žanr nikad time nije ni obilovao). U 36 efektnih minuta stalo je 11 pesama: minutaža koju sam uvek poštovao, naročito danas vreme kad svaka šuša umisli da disk uvek treba da traje po sat vremena i više. Kao favoriti se izdvajaju pesme Some Old Girl i, verovatno najbolja, 50 To A L, koja ima sjajan pop-prizvuk, idealan za naslovnu numeru kakve buduće tinejdž-komedije.
Možda među ostalim pesmama nema drugih upečatljivih hitova, ali ko mari? Imate sve ostalo. Energiju, čak i zdrav pogled na život (jasan anti-drug stav), i još koješta drugog. Samo jedno fali našim junacima: tajming. Čini se da će biti vraški teško probiti se pored Libertinesa, Babyshamblesa, The Hives, Vines, i gomile američkih one-hit bendova.
Vredi pokušati. Možda će “this time, next year” mantra Del Boya upaliti u njihovom slučaju.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.